• September 21, 2021

5 växter mot myggor

Vad kan vara trevligare än att tillbringa en ljummen sommarkväll i trädgården? Problemet är dock ofta att myggor verkligen kan förstöra en sådan kväll. Det är förstås en del av naturen, men det finns också antimyggväxter och du kan använda dem för att få extra vila på din terrass.

1. Citronväxt
Myggor gillar inte den fräscha doften av citron. Det finns därför många medel mot myggor utifrån den principen. Den mest kända antimyggväxten är därför citronbh. Du kan använda denna i trädgården såväl som i en kruka i rummet eller sovrummet. Citrongräs är en mycket lättodlad växt. Du kan köpa det i stormarknader och butiker. Skär bort de döda bitarna och lägg stjälkarna i vattnet. De kommer att rota inom några veckor. Citrongräs passar även som smaksättare i en rad orientaliska rätter.

2. Ringblomma
Ringblommor har inte en distinkt eller märkbar doft, men myggor hatar denna växt. Detta är ett trevligt fenomen eftersom denna växt helt enkelt är dekorativ i trädgården och kräver lite skötsel. Ringblommor kan också placeras i en stor kruka, vilket gör det möjligt att skydda en balkong mot de där irriterande spikarna. Det är ingen mening att gnida växtjuicen på huden eftersom effekten inte är baserad på lukten eller smaken av juicen.

3. Lavendel
Sedan romartiden har människor varit förtjusta i den underbara doften av lavendel. Även fjärilar och bin uppskattar blommorna för nektarn. Myggor hatar lukten och lavendel är definitivt en växt mot myggor. Om du någonsin har sett de enorma lavendelfälten i södra Frankrike, kommer du att inse att lavendel uppskattar en solig plats i trädgården. Du kan också njuta av de vackra färgerna i en kruka på balkongen. Också då tillräckligt med sol är nödvändigt.

4. Rosmarin
Har du en örtagård så kommer den förmodligen också att innehålla rosmarin, för du kan laga fantastiskt med denna ört. Men myggor gillar inte alls den här växten. En bra anledning att sätta denna antimyggplanta i din trädgård. Rosmarin kommer från ett varmare klimat än vårt. Växten gillar värme och sol. Torr jord är också en förutsättning för en sund tillväxt. Och glöm inte att rosmarin är en buske som kan växa snabbt om du inte hanterar saxen regelbundet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *